Sănătatea Press Group recomandă:

x
Inchide X Abecedar FaceBook
Abecedar nutritie
Facebook abecedar nutritite  twitter
Podiatria o profesie a viitorului si in Romania? | Sistem informatic in premiera la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”. Pacientii asteapta mai putin. | Ce presupune o incaltaminte speciala in cazul persoanelor cu picioare deformate sau cu diferite probleme ale piciorului? | Ministrii Finantelor si Sanatatii au discutat despre finantarea serviciilor medicale pentru copiii cu diabet | Conferinta Nationala a Medicamentului 2018 | Specialistii atrag atentia: bolile pulmonare cronice obstructive pot deveni in 2030 a treia cauza de deces in lume! | Studiu: Unul din patru cupluri din Romania se confrunta cu situatii de infertilitate | „Diabetul nu este o joaca” – campanie pentru constientizarea diabetului la copii | Reguli de ingrijire ale picioarelor pentru persoanele cu diabet | Zsuzsanna Jakab, director regional pentru Europa al OMS: „Romania sa faca eforturi ca sa nu mai aiba epidemie de rujeola” |

Despre riscurile alimentaţiei nesănătoase, cu Prof. Dr. Nicolae Hâncu

Share


mancare nesanatoasa

Potrivit celor mai recente date emise de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, principalele cauze de mortalitate în lume sunt provocate de un stil de viaţă nesănătos în ceea ce priveşte alimentaţia şi nutriţia: 14 milioane de decese sunt cauzate anual, la nivel global, de o alimentaţie incorectă şi dezechilibrată. Dintre acestea, 1,7 milioane decese sunt provocate de consumul scăzut de fructe şi vegetale.


Cea mai gravă consecinţă este aceea că alimentaţia nesănătoasă cauzează aşa numitele „boli ale Occidentului”, precum bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul zaharat, obezitatea şi suraponderea, dislipidemiile (creşterea colesterolului şi a trigliceridelor în sânge), cancerele etc.În ceea ce priveşte cauzele care conduc la o alimentaţie nesănătoasă, Abecedarul de Nutriţie menţionează dezechilibrul caloric şi nutritiv, cauzat, la rândul său, de excesul caloriilor alimentare, consumul crescut de grăsimi saturate (animale) şi de tip trans- , excesul de dulciuri (glucide simple), aportul crescut de sare sau consumul abuziv de alcool .


De regulă, în alimentaţia nesănătoasă nu se respectă orarul meselor, cele mai frecvente greşeli fiind renunţarea la micul dejun şi servirea cinei aproape de miezul nopţii, atrage atenţia prof. dr. Nicolae Hâncu în cartea „Abecedar de Nutriţie”. Alimentaţia nesănătoasă se asociază şi cu fumatul şi sedentarismul, ceea ce amplifică efectele negative, devenind astfel mai periculoasă decât alcoolul şi fumatul la un loc.


„Alimentaţia nesănătoasă înseamnă grăsimi saturate, grăsimi de tip trans-, sare şi dulciuri, iar în spatele acestor patru elemente se regăsesc o multitudine de alimente şi produse alimentare”, ne spune prof. dr. Nicolae Hâncu.


„Un lucru care ne preocupă de multă vreme este educaţia pentru sănătate a populaţiei . Avem nevoie de o nutriţie sănătoasă în fiecare moment al vieţii noastre, dar nu putem avea un nutriţionist non-stop. Astfel, fiecare dintre noi trebuie să devină propriul său nutriţionist ", afirmă prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.


“Abecedarul de Nutriţie”, ghidul care ne învaţă să devenim propriii noştri nutriţionişti, ne oferă sfaturi despre cum putem evita dezechilibrul nutriţional şi numeroase boli prin intermediul unei alimentaţii echilibrate asociate cu un stil de viaţă sănătos .lectia  de nutritie

Noutăţi

,,Abecedar de Nutriţie’’ va participa la cea de-a treia Conferinţă Naţională Sănătate prin Alimentaţie – Cel mai important eveniment ştiinţific dedicat unui stil de viaţă sănătos în ceea ce priveşte alimentaţia şi nutriţia www.sanatateprinalimentatie.ro

Comanda acum

Newsletter